Scholen Schiedam geven bekendheid aan Jeugdfonds

23-09-2021 Nieuws Advertorial

Wethouder Antoinette Laan overhandigt een schoolpakket aan directeur Walter Konings van het Startblok; foto: Peter Farla


SCHIEDAM - In samenwerking met basisscholen is de gemeente Schiedam, met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stroomopwaarts, gestart met een grote campagne voor ouders met weinig geld. De boodschap? “Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!”

Wethouder sport Antoinette Laan gaf gisteren het startschot voor de campagne, op de basisschool Het Startblok door een schoolpakket te overhandigen aan de directeur Walter Konings.  

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Scholenpakket

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente Schiedam, Stroomopwaarts en het Jeugdfonds willen daar graag verandering in brengen. Daarom ontvangt iedere school een pakket met communicatiemiddelen om ouders te informeren over het Jeugdfonds. Jan Waaijer, bestuurslid Jeugdfonds: “In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in Schiedam te bereiken.” 

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op I: www.jeugdfondssportencultuur.nl.  

Op de website van Stroomopwaarts (I: www.stroomopwaarts.nl/kinderen) vindt u meer informatie over de overige kindregelingen. 

Gerelateerd