Scholen: 'Geen coffeeshop op Rubensplein'

14-06-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Verschillende scholen in Schiedam-West, en andere organisaties, maken bezwaar tegen de mogelijke komst van een coffeeshop naar het Rubensplein.

Het Kleurrijk, St. Bernardus, De Wieken, Montessori Schiedam, Pro Nova College hebben samen een brief opgesteld die ook is ondertekend door kinderopvang KomKids, Ziezokids en een praktijk voor logopedie en fysiotherapie. Daarin stellen ze dat de scholen en kinderopvang op loopafstand liggen van het Rubensplein, vaak niet meer dan een paar honderd meter. "Het spreekt voor zich dat de vestiging van een coffeeshop op deze plek een ongewenste situatie is."

De bezwaarmakers wijzen ook op parkeerproblemen in de buurt. Hun bezwaren zijn ingediend bij de gemeente.

De kans dat er een coffeeshop op het Rubensplein komt lijkt klein. Een exploitant met interesse in het runnen van een coffeeshop heeft zich gemeld en heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een coffeeshop op Rubensplein 4G, het pand waar voorheen het Wijkondersteuningsteam zat. Hij of zij is echter een van de vijftien partijen die zich bij de gemeente Schiedam hebben gemeld voor het vestigingen van een coffeeshop. Zij dragen daarbij zelf een pand aan van waaruit ze wiet willen verkopen. Er is echter maar één plek voor een nieuwe coffeeshop beschikbaar: Schiedam hanteert een maximum van vier hasjverkooppunten in de stad en er zijn er momenteel drie gevestigd.

Het is aan het gemeentebestuur om een selectie te maken. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar de wenselijkheid van een verkooppunt op een bepaalde plaats in de stad. Zie ook dit artikel.


Gerelateerd