Schiedamse voor Belgische rechter

13-10-2018 Nieuws Redactie

HASSELT - Een Schiedamse vrouw stond gisteren voor de rechter in het Belgische Hasselt.  Zij moest zich samen met een andere Nederlandse vrouw verantwoorden voor (poging) tot diefstal.

Eind augustus dit jaar hield een inwoner van Hasselt de vrouwen tegen in zijn appartementsblok. “Een man was zich aan het klaarmaken om te gaan werken toen hij geluiden in de gang hoorde”, vertelt de procureur, de Belgische evenknie van de Nederlandse officier van justitie. “Door het kijkgat zag hij twee onbekende vrouwen zenuwachtig door de gang lopen. Hij zag hoe één vrouw aan een deur stond en de andere op wacht stond. Af en toe wisselden ze van rol. Vervolgens kwamen ze ook naar de deur van de man en keken ze onder de mat. Op dat moment opende hij zijn deur en sloegen de vrouwen op de vlucht."

De man was volgens de procureur echter alert genoeg om te verhinderen dat de vrouwen het gebouw konden verlaten. "De politie kon de vrouwen identificeren. De 36-jarige vrouw uit Schiedam was geen onbekende in Nederland." Haar twintigjarige compane uit Wageningen was in Duitsland al eens betrokken bij 'gelijkaardige feiten'. "De twee hadden schroevendraaiers, een sleutel, nylonkousen en handschoenen op zak”, aldus de procureur. Hij eiste een celstraf van vijftien maanden voor beide vrouwen. Vonnis op 26 oktober. Gerelateerd