Schiedamse vast na mishandeling NS-beveiliger

04-04-2021 Nieuws Redactie

Foto: archief politie


TILBURG - De politie hield vrijdagavond even na half twaalf twee vrouwen aan; een Tilburgse en een vrouw uit Schiedam. Zij hadden daarvoor een beveiliger van de Nederlandse Spoorwegen mishandeld.

De beveiliger van het station in Tilburg heeft door de mishandeling letsel aan zijn gezicht en een bijtwond in zijn arm opgelopen, zo meldt de politie. De twee vrouwen zijn vastgezet voor verhoor.

De beveiliger van station Tilburg spreekt vrijdagavond de vrouwen aan in verband met zwartrijden. "Het gezelschap wil niet meewerken aan een controle en gedraagt zich recalcitrant", zo meldt de politie. Als de NS-medewerker een van de vrouwen staande houdt begint ze te schelden en te slaan. Op dat moment slaat en schopt ook de andere vrouw de beveiliger. "Een van de vrouwen bijt zelfs in de arm van de NS-medewerker."

De vrouwen rennen weg richting de Burgermeester Broxlaan waar ze worden aangehouden door politiemensen. De vrouw uit Tilburg blijkt 22 jaar oud, de Schiedamse achttien. Ze zitten vast in het politiecellencomplex. De NS-medewerker heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Hij heeft onder meer letsel aan zijn gezicht en een bijtwond in zijn arm.Gerelateerd