Categorieën

Service

Schiedamse theaters worden Prentenboekenstad

Schiedamse theaters worden Prentenboekenstad
Uit

Schiedamse theaters worden Prentenboekenstad

  • Redactie
  • 30-03-2016
  • Uit
Schiedamse theaters worden Prentenboekenstad

SCHIEDAM - Wennekerpand en Theater aan de Schie worden op 10 april omgetoverd tot een Prentenboekenstad. Dat is een plek vol met bekende figuren uit de vele prentenboeken die Nederland kent. Plus enkele spannende voorstellingen.

De organisatoren zien het helemaal zitten: “Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian en het huis van Floddertje.” Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad . Tijdens het Kleurfeest gaan kinderen onder artistieke leiding zelf tekeningen maken en inkleuren.

Vier voorstellingen zullen er die zondag te zien zijn: Dikkie Dik en de taart; Gonnie en vriendjes; Ik zou wel een kindje lusten en IJsbeer in de tropen. Het zijn voorstellingen voor peuters en kleuters. Ze staan de hele dag door geprogrammeerd in het Wennekerpand, sommige zijn twee keer te zien.

Het Prentenboekjesfestival is een initiatief van Klein Amsterdam Producties. Kajsa Blomberg en Peter Lanting: "Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van theater en kinderboeken samen. Het is een leerzame speelervaring voor kinderen; hun kinderboekenvriendjes uit bekende prentenboeken komen tot leven.” De initiatiefnemers voor het festival willen graag het grote belang van lezen en voorlezen onderstrepen en de rijke cultuur die Nederland kent op het gebied van kinderboeken op speelse en theatrale wijze onder de aandacht brengen.