Schiedamse taxichauffeur in Breda mishandeld

28-05-2018 Nieuws Redactie


BREDA - Een 29-jarige taxichauffeur uit Schiedam is afgelopen nacht in Breda mishandeld door een klant die niet wilde betalen.

De chauffeur werd rond half vijf vannacht op de Markendaalseweg in de stad met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Er werd tijdens het tumult ook door de dader geschoten, maar de chauffeur werd niet geraakt. Zowel de chauffeur als de klant renden weg van de auto.

De politie heeft direct een uitgebreide zoekactie gehouden. Een zeventienjarige jongeman uit ’s-Gravenhage werd als verdachte aangehouden. Dat gebeurde na een telefoontje dat er een man lag te slapen in een portiek van een verzorgingshuis in de stad. De dienders troffen de bedoelde man aan, die volledig voldeed aan het signalement van de taxiklant. Hij werd aangehouden. Het vuurwapen is mede dankzij een alerte getuige aangetroffen. De dader had dat op zijn vlucht weggegooid.

Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door een verpleegkundige van de ambulancedienst. De Schiedamse chauffeur vertelde dat hij in Rotterdam een klant had opgepikt die naar een hotel in Breda vervoerd wilde worden. Ze waren naar een pinautomaat gereden omdat de klant geen geld bij zich had. Daar was het verder geëscaleerd. 
 Gerelateerd