Schiedamse straatracer gesnapt in Noord-Holland

02-02-2022 Nieuws Redactie


MIDDENMEER – Een 22-jarige Schiedammer raakt in de nacht van zondag op maandag zijn rijbewijs kwijt. Dat gebeurde in de Wieringermeer.

De Schiedammer was een van de deelnemers aan een straatrace op het Agriportterrein in de gemeente in de kop van Noord-Holland. De bestuurders van zeker veertig auto’s waren daar bij elkaar gekomen om tegen elkaar te racen. Agenten in een onopvallende auto gingen poolshoogte nemen en zagen al snel de groep bestuurders en hun auto’s.

Van twee van de straatracers - de Schiedammer en een 26-jarige Rotterdammer - kon de snelheid worden gemeten en die lagen 'ver boven de wettelijke maximum snelheid'. Hun rijbewijs werd ingevorderd. "Met een proces-verbaal en een aanmelding voor een educatieve maatregel bij het CBR op zak mochten ze hun weg vervolgen", aldus de politie. De beide hardrijders zullen voor de rechter moeten verantwoorden.

De cursus bij het CBR is bedoeld om een overtreder meer inzicht te geven in zijn of haar gevaarlijke weggedrag. De kosten van deze maatregel zijn voor rekening van de overtreder en kost rond de 1300 euro.Gerelateerd