Schiedamse Shirley geeft olifantje zijn naam

04-09-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM / ROTTERDAM - De naam van het pasgeboren olifantje in Blijdorp, komt uit Schiedam. Sunay, gaat de vrolijke kolos heten, en Shirley Kroos is de bedenkster van die naam.

“Sunay staat voor wijs, leider, een koning die zich goed gedraagt”, legt Shirley uit. Dat zijn mooie eigenschappen, ook voor een olifantenbul.

Kroos is 27 jaar, komt uit Schiedam en won de wedstrijd die de krant Metro uitschreef. Maar liefst achtduizend mensen namen de moeite om een naam voor het olifantje, dat vandaag vijftien dagen oud is, te verzinnen en in te sturen.

De Schiedamse kwam op de naam Sunay door te 'googlen' op Aziatische jongensnamen. Sunay sprak haar direct aan, en zeker toen zij leerde wat de naam betekent. “Sunay leert veel van zijn moeder Bangka en oma Irma. Zij is als oudste echt de leider van de groep en van haar ervaring zal Sunay genoeg meekrijgen”, vertelt Shirley Kroos vandaag aan Metro. Daarnaast lijkt de naam ook op die van Sunay's verzorgster Sunny. “Zij heeft rondom de bevalling ontzettend leuke Fantvlogs gemaakt. Via de camera kwam je heel dichtbij het jong. Een heel klein eerbetoon aan haar”, aldus Kroos. “Overigens is verzorger Kasper ook top hoor, maar daar had ik geen passende naam bij.”

Kroos houdt van dieren en komt vaak in dierentuinen. “Al van baby af aan kom ik zeker twee keer per maand in de dierentuin. Dan maak ik een rondje langs mijn favoriete dieren. Welke dat zijn? De tijgers, de ijsberen, de gorilla’s en de olifanten. Maar die laatste hebben nu wel een klein streepje voor, haha.” Ze houdt er van om de dieren op de foto te zetten. Dat doet ze niet onverdienstelijk. “Het is zo leuk om dieren op de foto te zetten.”Gerelateerd