Schiedamse scouts wandelen voor goed doel

03-10-2022 Nieuws Redactie

Voor de afstand van vijf, tien of vijftien kilometer ontvingen de wandelaars een medaille; foto: Scouting Tono-groep


SCHIEDAM - De bevers, welpen, scouts en explorers van de Scouting Tono-groep wandelden zaterdag de Duinenmars. Voor de afstand van vijf, tien of vijftien kilometer ontvingen ze een medaille en steunden ze verschillende gehandicaptenorganisties.

De afgelopen twee jaar kon de Duinenmars niet gehouden worden vanwege de maatregelen rond Corona. Normaal gesproken is de Duinenmars is april, maar de tijd tussen toestemming voor de wandeltocht en de beoogde datum was zo kort dat de organisatie besloot eenmalig de tocht in oktober te houden. Met twee jaar vertraging vierde de Duinenmars de zeventigste editie.

De scouts van de Schiedamse Scouting Tono-groep maalden daar niet om. Zij genoten volgens Scouting Tono van de tocht door de duinen van Kijkduin en Den Haag en de etappes over het strand. Met de opbrengst worden verschillende gehandicaptenorganisaties ondersteund, waaronder scoutinggroepen voor gehandicapten. Dit jaar deden zo’n zevenduizend wandelaars mee, ongeveer de helft van de aantallen voor Corona. Volgend jaar is de Duinenmars weer in april. De scouts van de Scouting Tono-groep uit Schiedam zijn er dan zeker weer bij: “Dit is toch wel de mooiste tocht die ik ken”, aldus de twaalfjarige Floor Lemon, éénvan de scouts van de Scouting Tono-groep.