Schiedamse productie in Rotterdamse Schouwburg

13-11-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een Schiedams productie staat volgende week op de planken van de Rotterdamse Schouwburg.

De dansvoorstelling Mind the Road is gemaakt door Liat Magnezy. "Is het mogelijk jezelf te zien door de ogen van iemand anders?" Die vraag staat centraal in de choreografie van Magnezy. De dansers zijn Reut Aviran (NL/IL) en Suzana Gomes (NL/BR).

Mind the Road is een voorstelling met live opgenomen, bewerkte filmprojecties. Psychotherapie in haar ruimste vorm is de inspiratiebron van de voorstelling die tot doel heeft perspectiefwisselingen binnen menselijke relaties te onderzoeken.

De dansers worden hierbij ondersteund door voor een deel live door hen gemaakte filmbeelden. Een groot deel van deze filmbeelden worden opgenomen met aan het lichaam bevestigde minicamera’s en geprojecteerd met een eveneens mobiele projector.

In zeven hoofdstukken van ongeveer zeven minuten, gedreven door speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek, wordt een geësthetiseerd verslag getoond van de valkuilen, triomfen en conflicten die een therapeutisch gesprek met zich meebrengt. Ieder hoofdstuk geeft op theatrale wijze vorm aan vergeten en soms verdrongen subjectieve herinneringen en dromen die aan de basis liggen van ons gedrag in het hier en nu.

De voorstelling op vrijdag 20 november begint om negen uur 's avonds. Entreeprijs: € 12,00, studenten: € 9,00Gerelateerd