Schiedamse kandidaat voor Aardig Onderweg Award

18-10-2019 Nieuws Redactie

De mensen achter Bloom: Sun van Dijk, Querien Velter en Sjoerd van Dijk; foto: Bloom


SCHIEDAM - 'Bloom your message' is als enig Schiedamse initiatief kandidaat voor de Aardig Onderweg Award van de RET. Bloom, verkoper van kaarten en drukwerk met zaden in het papier, doet mee met haar idee om circulair 'bloeipapier' te ontwikkelen, gemaakt van restmateriaal uit de regio.

Vandaag werd bekend dat Bloom your message uit meer dan honderd inzendingen in de race is voor de Aardig Onderweg Award, samen met negentien andere organisaties. Met die prijs wil de regionale openbaar vervoerder een innovatief initiatief die de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maakt ondersteunen. De prijs levert behalve bekendheid ook een geldprijs op van € 25.000,- investeringsbudget.

Sun van Dijk van Bloom your message: "Onze langgekoesterde wens is om bloeipapier te ontwikkelen van gerecyclede materialen uit onze regio. Grondstoffen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn afvalstromen uit de tuin-en landbouwsector, oud papier of restproducten uit de natuur. Een mooie kans om de reststromen uit de regio te benutten en bij te dragen aan een circulaire stad en omgeving."

Bloom your message bestaat al enkele jaren en maakt plantbare producten, zoals kaarten en drukwerk van gerecycled papier waar bloemenzaadjes in verwerkt zitten. De kaart of flyer kan in de aarde worden geplant, waarna er bloemen, groentes of kruiden uit groeien. Dit om de afvalberg te verkleinen en tegelijkertijd de wereld groener te maken, op een laagdrempelige manier. Sinds deze zomer is Bloom gevestigd in het voormalige ONS-gebouw in de 's-Gravelandsepolder.

Van Dijk roept een ieder op een stem in de publieksverkiezing uit te brengen op Bloom. Stemmen kan volgende week maar kort: van woensdag half zes 's middags 24 uur lang. Stemmen verloopt via I: www.aardigonderwegaward.nlGerelateerd