Schiedamse autodief aangehouden

18-06-2019 Nieuws Redactie

BRANDWIJK - Een 32-jarige Schiedammer is zaterdag na een 'langdurig' politieonderzoek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 31 januari in Brandwijk een auto gestolen te hebben. Het was de auto van een man waar een vriend en hijzelf even daarvoor een aanrijding mee hadden gehad.

Op die bewuste donderdag, even voor zeven uur ’s avonds, rijdt een man via de Kerkweg Brandwijk binnen, een dorp in de Alblasserwaard. Uit tegenovergestelde richting nadert een andere auto de passeerplaats. De andere auto rijdt door, zonder gebruik te maken van de passerplaats of zijn tegenligger de gelegenheid te geven er gebruik van te maken. Gevolg; een aanrijding. Beide auto’s hebben materiële schade, waaronder een lekke band.

De bestuurders van beide auto’s en de bijrijder van de tweede auto stappen uit. Terwijl de bestuurders met elkaar praten, stapt de bijrijder in de andere auto dan waar hij uitstapte en rijdt hiermee weg, met lekke band en al. De bestuurder van de tweede auto gaat er dan lopend vandoor.

Agenten houden die avond een zoektocht naar gestolen voertuig en dader, maar vinden deze niet terug. Ze starten een onderzoek en horen van getuigen dat de bestuurder en bijrijder van de tweede auto de hele middag in het plaatselijke café hebben zitten drinken. Na langdurig onderzoek komen agenten uit bij de identiteit van de verdachten, met de aanhouding zaterdag als resultaat.


Gerelateerd