Schiedammers op tv: winnaars van de Postcode Straatpijs

11-12-2019 Nieuws Redactie

De winnares van de auto wordt door Starreveld geïnformeerd; foto: Roy Beusker


SCHIEDAM - De bewoners van zes huizen op het Oude Kerkhof maken binnenkort hun opwachting op de nationale tv. Afgelopen maandag werden ze verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. Op hun postcode 3111 NT viel in de novembertrekking de Postcode Straatprijs.
 
De zes gezinnen kunnen samen uitzien naar 162.500 euro, te weten één prijs van vijftigduizend euro en één ook van 12.500 euro. Vier huishoudens op het Oude Kerkhof zijn 25.000 euro rijker. Een van de zes won ook een auto.
 
Dat was de eigenaresse van beautysalon Lash to Go. Zij was ook een van de vier winnaars van 25.000 euro. "Wat is dit geweldig!", reageert zij. "Ik ben aan het sparen voor een huis. Dus dit komt heel goed uit!"
 
Ook haar buurvrouw en haar man winnen 25.000 euro. Ze reageren blij: "We zijn pas geleden heerlijk op vakantie geweest. Ik denk dat we gewoon weer gaan! Daarna zien we het wel weer. We zijn in ieder geval reuze blij!"
 
Wekelijks verrast de Postcode Loterij winnaars met de Postcode Straatprijs. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, anderen worden blij gemaakt met 12.500 euro.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Drie miljoen huishoudens spelen mee; met de helft van hun lotprijs steunen zijn in totaal 107 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 is ruim 5,8 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

De uitzending van de uitreiking in de Oude Kerkhof is op vrijdag 27 december te zien in ‘Koffietijd' bij RTL 4. Het programma begint rond koffietijd, tien uur in de ochtend.

Bekijk de foto'sGerelateerd