Categorieën

Service

Schiedammers kunnen tot koning worden gekroond

Schiedammers kunnen tot koning worden gekroond
Nieuws

Schiedammers kunnen tot koning worden gekroond

  • Redactie
  • 19-11-2021
  • Nieuws
Schiedammers kunnen tot koning worden gekroond

Schiedammers die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad en voor elkaar, kunnen tot koning worden gekroond; foto: stock


SCHIEDAM - De Stokerij Schiedam en SCHIE slaan de handen ineen en komen met een speciaal televisieprogramma vlak voor de kerstdagen: 'De Koning van Schiedam'.

Schiedammers die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad en voor elkaar, kunnen tot koning worden gekroond. Schiedammers kunnen hun koning - woonachtig in de stad - voordragen. In de week voor kerst worden dan vijf stadsgenoten gekroond in speciale uitzendingen bij SCHIE.

Regisseur Koen Wouterse van theatergezelschap De Stokerij: “In januari 2022 speelt onze nieuwe familievoorstelling KONING in Theater aan de Schie. We spraken met de spelers van onze jeugdtak De Jonge Stokerij veel over wie voor hen nu koningen waren en opvallend: naast de bekende landelijke en internationale helden kwamen ze vooral met veel mensen uit de naaste omgeving: de buurman, een tante, opa, of de juf van school. Mensen die dagelijks op persoonlijk vlak een verschil maken. En daar heb je er veel van in onze stad. En die mensen gaan we nu, samen met SCHIE in het zonnetje zetten en tot koning kronen."