Schiedammer vast na mishandeling

20-02-2019 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De politie heeft begin deze week vier mannen aangehouden voor de mishandeling van een 24-jarige man uit Den Haag in een Rotterdamse parkeergarage op 1 december vorig jaar. Het gaat om een 24-jarige Schiedammer en mannen uit Rotterdam (23), Hendrik Ido Ambacht (20) en Capelle aan den IJssel (22).

De mishandeling vond plaats in de parkeergarage aan het Beursplein. Het slachtoffer was met een vriend en vriendin uit in Rotterdam. Terwijl de vriend en vriendin nog bij de parkeerautomaat stonden, liep het slachtoffer alvast naar de auto. Dat deed hij volgens de politie 'scheldend', omdat hij kort daarvoor bij een café geweigerd was. De vier mannen hoorden dit.  Eén van hen gaf het slachtoffer een fikse kopstoot. Zijn vrienden die hem te hulp snelden, werden ook bedreigd door een andere man uit de groep. Vervolgens gingen de mannen er samen in een auto vandoor.

Het slachtoffer gaf aan dat zijn geaardheid mogelijk een rol heeft gespeeld bij de mishandeling. In het verhoor heeft de politie de verdachten hier uitgebreid naar gevraagd. Op basis van deze informatie bepaalt het OM of er sprake was van een mishandeling met een discriminatoir aspect.

De vier mannen zitten vast en zijn verhoord.Gerelateerd