Schiedammer kan zijn mond niet houden

11-02-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Een 23-jarige Schiedammer blijkt moeite te hebben op tijd zijn mondje te houden en het gezag van agenten te onderschrijven. Voor de derde keer in twee jaar tijd werd hij vanmorgen aangehouden voor belediging van agenten.

Het gebeurde in Rotterdam, bij een alcoholcontrole. Op de J.F. Kennedyweg reed volgens de politie één auto in de rij ineens niet meer verder. Agenten gingen er heen en zagen een persoon op de bijrijdersstoel zitten. Kennelijk om te maskeren dat hij had gereden. "Dat was geloofwaardiger geweest in een Tesla of met nog een tweede persoon in de auto", aldus de politie.

De overduidelijk beschonken man weigerde zich te legitimeren en evenzeer om te blazen. Hij werd daarop aangehouden en viel vervolgens agenten aan. Bij zijn fouillering op het bureau ging de man wederom in de aanval. Hij weigerde daar ook mee te werken aan een ademanalyse of een bloedproef. Hij frustreerde het systeem verder door te zeggen dat hij bijstand wilde van een advocaat. De Schiedammer stond daarmee in zijn recht, waar hij volgens de politie vervolgens misbruikt van maakt door de naam van zijn advocaat niet te willen melden. Zijn verhoor kon daardoor niet beginnen.

Het was de derde keer in twee jaar tijd dat de man voor belediging van agenten werd aangehouden. Hij had ze een verzameling dodelijke ziektes toegewenst. Ook reed hij eerder met alcohol op achter het stuur. Tot slot bleek hij te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Door die verzameling aan feiten en zijn zelfverkozen vertraging, zit de man die lid zou zijn van, of banden zou onderhouden met, de motorclub Yellow Snakes, nog vast. Gerelateerd