Categorieën

Service

Schiedammer achter 'vergismoord'

Schiedammer achter 'vergismoord'
Nieuws

Schiedammer achter 'vergismoord'

  • Redactie
  • 03-12-2016
  • Nieuws
Schiedammer achter 'vergismoord'
ROTTERDAM - René F. zit achter de 'vergismoord' op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs. Dat zegt de Rotterdamse douanier Gerrit G. die samen met de Schiedammer René F. terechtstaat in een groot drugsproces.

Vorig jaar oktober kwam de van corruptie verdachte ex-douanier Gerrit G. vrij uit voorlopige hechtenis, omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Het proces tegen hem liep door en mondde vorige week uit in een strafeis van zestien jaar cel. In de tussentijd ging G. gewoon door met zijn praktijken, blijkt uit stiekem opgenomen gesprekken die in handen zijn van de NOS. "René wilde Dennis omleggen", zegt G. tegen een drugshandelaar. "Toen heeft hij de verkeerde gepakt. Hij heeft dit op zijn geweten." 

De 'vergismoord' werd op 1 januari 2014 gepleegd in Berkel en Rodenrijs. Zweekhorst werd toen vlakbij zijn woning per ongeluk doodgeschoten. Het eigenlijke doelwit had waarschijnlijk Dennis van den Berg moeten zijn, die in de buurt van Zweekhorst woonde. Van den Berg is medeverdachte in het drugsproces.

Gerrit G. schrijft ook de moord op drugsverdachte Rinus Moerer, in april 2014, aan René F. toe. "Dat heeft hij mij zelf verteld." De douanier gaat er vanuit dat F. niet zelf de trekker heeft overgehaald, maar dat hij de opdracht voor de beide moorden heeft gegeven.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers van G. laat aan de NOS weten dat hij eerst de opgenomen gesprekken wil beluisteren, voor hij inhoudelijk reageert. De drugszaak tegen G. en zijn medeverdachten gaat maandag verder.