Schiedammer aangehouden voor mishandeling stationsmedewerkers

27-01-2021 Nieuws Redactie


ZWOLLE – Een negentienjarige Schiedammer is gisteren aangehouden in Zwolle. Hij wordt verdacht van belediging, openlijke geweldpleging en mishandeling.

De jongeman was samen met een ander onderweg op het station, rond kwart over acht in de ochtend. Zij worden dan aangesproken door medewerkers van Veiligheid & Service, omdat zij achter elkaar aan door de poortjes glipten zonder in- of uit te checken. “De twee vallen dan uit het niets de medewerkers aan”, aldus het politiebericht.

De mensen van Veiligheid & Service probeerden de twee verdachten onder controle te krijgen, maar deze verzetten zich hevig. Uiteindelijk weet één van hen te ontkomen; de Schiedammer wordt wel aangehouden.

De Veiligheid- en Servicemedewerkers zijn voor hun verwondingen in het ziekenhuis behandeld. Directeur Marjan Rintel van NS reageert boos op het voorval: “Het is echt ongehoord dat je als je aangesproken wordt op het door de poortjes glippen, dat je dan gaat slaan en schoppen tegen onze collega’s. Mijn zorg gaat uit naar de gezondheid van onze medewerkers.”

De politie is nu op zoek naar de twee betrokkene en ook naar getuigen. Dit via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.
Gerelateerd