Schiedammer aangehouden voor dood na vechtpartij

01-02-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM  - Een 27-jarige man uit Schiedam is aangehouden voor de dood van Jip Jurg uit Rotterdam. De man meldde zich gisteravond op het politiebureau.

De 32-jarige Jurg raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken bij een vechtpartij in het centrum van de stad. Zondag werd de man dood in zijn woning gevonden. Uit onderzoek bleek dat hij aan inwendig letsel is overleden.

Een team van twintig rechercheurs onderzoekt zijn dood en vraagt getuigen om zich te melden. Zondag werden de hulpdiensten gealarmeerd door de vader van Jurg. Hij had zijn zoon niet aanspreekbaar aangetroffen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek hij al te zijn overleden.  De politie besloot een onderzoek in te stellen om de laatste uren van Jurg in kaart te brengen. Hieruit is naar voren gekomen dat het slachtoffer samen met een paar vrienden vrijdagavond een café aan de Mauritsweg in Rotterdam had bezocht. Rond half drie 's nachts ging hij samen met een vriend naar een feest in de Rotterdamse schouwburg, waar op dat moment ook bezoekers van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) waren. Na ongeveer een uur liep de man naar buiten en raakte hij betrokken bij een handgemeen. Jurg is daarna in een taxi gestapt en naar huis gegaan. 

Mensen met informatie over het gebeurde wordt door de politie gevraagd zich te melden via T: 0800-7000.Gerelateerd