Categorieën

Service

Schiedam zet deuren open

Schiedam zet deuren open
Nieuws

Schiedam zet deuren open

  • Redactie
  • 16-12-2015
  • Nieuws
Schiedam zet deuren open

SCHIEDAM - Antwoord vinden op vragen die al lang leven over het reilen en zeilen op het stadskantoor. Dat kan op 16 januari, als de  gemeente Schiedam open dag houdt.  

De gemeenteraad, wat dóet die nou eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Is het ambtenarengebouw nou echt zo’n ivoren toren? Hebben burgerinitiatieven effect? Klopt het dat het uitzicht vanuit de toren het enige zicht op de stad is waarbij je de toren niet ziet? Schiedammers kunnen op de open dag antwoord vinden op deze en andere vragen.

Het Stadserf-complex bestaat uit verschillende delen. De meeste bezoekers komen niet verder dan de loketten, het theater of de bezoekerskamers op de begane grond. Op 16 januari kunnen ook de Aleidazaal, waar de gemeenteraad vergadert, en de ambtenarentoren van binnen worden bekeken. In de Hagazaal kunnen raadsleden een toelichting geven op hun werk. Het Gemeentearchief Schiedam laat in een kleine expositie burgerinitiatieven uit het verleden zien. Wie hierdoor geïnspireerd wordt kan direct bij het burgerkennisnetwerk SchiedamsDoen meer informatie inwinnen.

De open dag is tussen een en half vijf. Tijdens het laatste deel is er een politiek debat tussen raadsleden op de ijsbaan Winterland. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is er een eigen actie: de opdracht een nieuwe ambtsketting te maken voor de burgemeester.