Schiedam: Offshore Valley

23-10-2018 Nieuws Redactie

AMSTERDAM - Schiedam presenteert zich vanmiddag in de RAI in Amsterdam als Offshore Valley.

Dat is 's stads goed recht, want het maritieme cluster van Schiedamse bedrijven is volgens onderzoekers van de Erasmus Universiteit vijftig bedrijven groot. Samen hebben die tweeduizend ingenieurs in dienst. Een feit waar de gemeente Schiedam maar wat graag bekenheid aan geeft, maar hoe meer de werven, bouwers, offshorebedrijven en transporteurs gekend worden, hoe meer werk.

Vandaar dat wethouder Fahid Minhas vandaag in Amsterdam was om het nieuwe label van Schiedam als Offshore Valley te presenteren. Dat gebeurde op de beurs Offshore Energy. Hij presenteerde Schiedam als stad met een sterk cluster van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die sinds jaar en dag de internationale offshore-industrie van hoogwaardige kennis, innovatie en materialen voorziet. “Het is geweldig om te zien met hoeveel energie alle partijen onderling samenwerken aan de gebiedsontwikkeling van de Schiedamse havens", aldus de wethouder. "De combinatie van innovatieve digitale ontwerpprocessen en de daadwerkelijke afbouw en onderhoud maakt dit gebied uniek. Hier wordt innovatie gemaakt en daar hoort vanaf nu een sterke naam bij. Samen maken we Offshore Valley!”

De Schiedamse vertegenwoordigers op Offshore Energy laten hun gehoord vandaag weten dat het bedrijfsleven, partners, omwonenden, betrokken instanties, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Schiedam samen in de gebiedsontwikkeling 22 miljoen euro investeren. Denk daarbij aan het verbeteren, verduurzamen en innoveren van de bereikbaarheid, het verbeteren en veiliger maken van de infrastructuur, samenwerkingen op het gebied van technisch onderwijs, kennis en innovatie en het waarborgen van een goede leefomgeving.

Dat is ook de sfeer van onderstaand filmpje, dat vandaag werd ingezet om de kracht van Schiedam aan ondernemers in de branche over de brengen.Gerelateerd