Categorieën

Service

Schiedam krijgt Krijgdekleertjes-ruilpunt

Schiedam krijgt Krijgdekleertjes-ruilpunt
Winkelen

Schiedam krijgt Krijgdekleertjes-ruilpunt

  • Redactie
  • 19-05-2016
  • Winkelen
Schiedam krijgt Krijgdekleertjes-ruilpunt

Abbey van Tessel drijft het Schiedamse Krijgdekleertjes

SCHIEDAM - Krijgdekleertjes heeft nu ook een ruilpunt in Schiedam-Noord. Het is de negentiende kledingruil in Nederland van het van oorsprong Utrechtse initiatief.

Krijgdekleertjes is van vooral een kledingruilbeurs via internet. Duizenden ouders ruilen via de website kleding. Ook andere spullen dan kleding, zoals speelgoed en kinderboeken, veranderen er van eigenaar. Maar gaandeweg merkten de initiatiefnemers dat ruilen nog makkelijker 'live' gaat. Daarom werden er lokale ruilbeurzen geopend. Deze maand is het zo ver in Schiedam.

Vrijwilligers met hart voor ruilen én voor gezelligheid zijn de lokale spil. In Schiedam is dat Abbey van Tessel. Mensen die willen ruilen kunnen bij haar een afspraak maken.

Bij zo’n punt kunnen ouders kinderkleertjes die over zijn inleveren en in ruil weer wat nieuws uitkiezen. Soms bij een vrijwilliger thuis, soms in een buurtcentrum. Wie een Krijgdekleertjespunt wil bezoeken kan vaak terecht tijdens een vaste ruilochtend of -middag. Soms is het ruilen op afspraak. Abbey van Tessel: “Ik vind het leuk om nieuw en gebruikt te combineren. Wat is er mooier dan nog mooie kleertjes een tweede of soms zelfs derde leven te geven en er anderen blij mee te maken”. 

Het nieuwe ruilpunt in Schiedam wordt feestelijk geopend met een ruilochtend op maandag 6 juni. Dat gebeurt in Kindercafé Schiedam aan het Dr. Willem Dreesplein 2. Van half tien tot half twaalf kunnen mensen kinderkleding komen ruilen.

De ruilsite Krijgdekleertjes.nl draait nu drie jaar. Inmiddels zijn meer dan vierduizend mensen uit heel Nederland lid. En er zijn meer dan vierduizend pakketten met kleding en speelgoed van eigenaar gewisseld. Krijgdekleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Annunziata en Cerian uit Bunnik, Annelinde uit Utrecht en Tessie uit de Bilt. Ze zetten zich vrijwillig in omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor elkaar. Krijgdekleertjes heeft geen winstoogmerk. Het ruilpunt in Schiedam wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.