Schiedam hengelt naar waterliefhebbers

31-03-2017 Nieuws Redactie

Beeld: gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Schiedam presenteert zich als stad voor water(sport)liefhebbers. In een nieuwe folder laat de stad zich van haar beste kant zien

Schiedam rekent er op watertoeristen aan te trekken, zo blijkt uit de ambitieuze folder, die verspreid wordt bij watersportverenigingen in Zuid-Holland en oook op de Hiswa, half maart in Amsterdam, is uitgedeeld.

Schiedam neemt ook een voorproefje op het vaarseizoen. Dat loopt landelijk van 16 april tot 1 november, maar Schiedam 'opent' dit weekend al het watersportseizoen. om voor watersporters de figuurlijke rode loper uit te leggen worden vanaf 1 april de openingstijden van de bruggen verruimd en komt de Florynhaven weer beschikbaar voor passanten. Andere initiatieven met het oogmerk de aantrekkingskracht van de stad voor booteigenaren te vergroten zijn de extra aanlegvoorzieningen aan de Lange Haven en een makkelijker betaalsysteem via 'aan uit net', oftewel betalen met de mobiele telefoon.

De Schiedamse bruggen worden in het seizoen bediend van negen tot vijf op de eerste vier weekdagen en van negen tot half negen in het lange weekend, met de vrijdag erin.
In de winter worden de bruggen op afroep bediend.

Een streep(je) door de rekening is de Beursbrug; die kan tot 10 april niet geopend worden en is door werkzaamheden beperkt beschikbaar voor schepen tot 2,5 meter. Tijdens de restauratie van de Beursbrug zijn onderdelen van de brug niet betrouwbaar genoeg gebleken om de brug in de toekomst veilig te bedienen, aldus het bericht van de gemeente Schiedam. Deze onderdelen worden na het vaarseizoen vervangen. Om overlast voor de watersporters te voorkomen wordt de komende dagen een tijdelijk bewegingswerk op de brug geïnstalleerd. Vanaf 10 april kan de brug weer normaal gebruikt worden.