Schiedam: geen mogelijkheid voor asielzoekers

18-10-2021 Nieuws Redactie

Beeld van de opvang die Schiedam eerder organiseerde in de Willem Pastoorsstraat; dat pand is ondertussen afgebroken


SCHIEDAM - Het nieuws was woensdag landelijk nieuws, opvallend en onverwacht: gemeenten in de regio Rotterdam willen asielzoekers opnemen, zo meldde het tv-programma Nieuwsuur.

In de dagen daarna kwam het uitsluitsel dat de gemeente Rotterdam een boot, gebruikt voor de opvang van daklozen, beschikbaar wil stellen. En ook Vlaardingen biedt aan een boot met een soort hotelfunctie af te meren aan de Oosthavenkade. 

Opvallende afwezige in dat rijtje (ook andere gemeenten in de regio zouden werken aan opvangplekken) is Schiedam. Is de stad niet gevraagd, neemt het stadsbestuur geen initiatief? Een woordvoerder van de gemeente is duidelijk: "Schiedam kan niet meedoen met het aanbod van de andere gemeenten. Binnen Schiedam hebben we op dit moment geen locaties of aanmeerplaatsen beschikbaar voor een schip waarop vluchtelingen worden opgevangen."

Dat klinkt opmerkelijk, gezien het vele water in de stad. Maar de woordvoerder is ondubbelzinnig: "De huidige situatie is dus dat Schiedam geen aanbod kan doen. Als de omstandigheden zouden wijzigen, zullen we opnieuw naar de mogelijkheden kijken." 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date