Schiedam gaat post digitaal versturen

14-09-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Schiedam zet een belangrijke stap naar het digitaal communiceren met zijn inwoners. Morgen wordt samen met Vlaardingen de berichtenbox 'Mijn Overheid' in gebruik genomen.

Dit is een eerste stap op weg naar het digitaal versturen van post vanuit de gemeente naar de burgers. De berichtenbox is een persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. Het is het elektronische alternatief voor de papieren post.

In de postbus ontvangen Nederlanders berichten; deze zijn daar ook te bewaren en beheren. Berichten die in de berichtenbox komen, worden niet meer per post verstuurd. Als er een nieuw bericht in de box is geplaatst, ontvangen de gebruikers hiervan een melding per e-mail.


De gemeenten Schiedam en Vlaardingen werken samen aan de ontwikkeling en digitalisering. Schiedammers kunnen dus binnenkort ook berichten vanuit Vlaardingen ontvangen, vice versa. Burgemeester Cor Lamers en de Vlaardingese wethouder Ruud de Vries van Economische Zaken, Onderwijs en Organisatie geven donderdag uitleg over de berichenbox.Gerelateerd