Schiedam creëert week lang geluksmomenten

28-09-2021 Nieuws Redactie

Tijdens de Week van het Geluk houden wijkbewoners, welzijnsorganisaties en ondernemers in Schiedam activiteiten; foto: Schiedammers Maken Geluk


SCHIEDAM - De Week van het Geluk is de Schiedamse invulling van ‘1 tegen eenzaamheid’, die van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober de Week tegen de Eenzaamheid houdt. Precies in die periode vindt in Schiedam de Week van het Geluk plaats.

Tijdens de Week van het Geluk houden wijkbewoners, welzijnsorganisaties en ondernemers in Schiedam activiteiten waarbij ontmoeten, genieten en het creëren van geluksmomenten centraal staan. Een week waarin er landelijk extra aandacht is voor het thema eenzaamheid en dus ook in deze stad.

In Oost vinden er allerlei activiteiten plaats – van een high tea tot en met het nuttigen van een gelukssoepje en van een workshop portretfotografie tot en met geluksyoga. Verder is er een straatfeest in de Stationstraat, een mobiele wijktafel en een Ladies Only Multiculti Dansfeest.

Ook Stichting J&S Projecten doet mee. Zij maakt gelukstasjes voor de Week van het Geluk. Vrijwilligers gaan samen met jongeren de wijk in om de senioren een stukje geluk te bezorgen.

In Groenoord doen bewoners ook mee aan de Week van het Geluk. Met onder meer een speur- en wandeltocht voor kinderen en volwassenen, een informatiemarkt, een hondenwandeling en een boks- en dansworkshop.

Aan de Stockholm kunnen belangstellenden naar een Eigen Kracht Markt, die speciaal gehouden wordt voor de Week van het Geluk.

PS. Naar verluidt is het genoemde programma niet dat wat zich werkelijk voltrokken heeft. Mogelijk zijn activiteiten van e Week van het Geluk 2020 opgevoerd.Gerelateerd