Schieburg en Schiehove naar Boelens de Gruyter

09-11-2021 Nieuws Redactie

Foto: archief


AMSTERDAM - Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter koopt twee kantoorgebouwen in Schiedam. Het gaat om de twee bijna identieke panden op Schieveste: Schieburg en Schiehove.

De projectontwikkelaar - met vestigingen in Amsterdam en Den Bosch - spreekt bij monde van directeur Maarten de Gruyter van 'een goede belegging voor de langere termijn'. Beide kantoorpanden zijn 'vrijwel geheel verhuurd', volgens De Gruyter met name vanwege de goede bereikbaarheid. In totaal gaat het om een vloeroppervlakte is ruim tienduizend vierkante meter, kantoorruimte en 245 parkeerplaatsen.

De twee panden staat samen met dat van de DCMR en Lentiz op het terrein waar de komende jaren zo'n drieduizend woningen zullen worden gebouwd, met voorzieningen als winkels en horeca. "De plek waar de gebouwen staan is volop in ontwikkeling en moet uitgroeien tot een gemengd woon-werkgebied." De levendigheid kreeg, aldus de nieuwe eigenaar, een impuls met de komst van de Euroscoop in 2017. "Op de planning staat ook de bouw van een viersterrenhotel met skybar. Deze voorzieningen versterken Schieveste als stedelijke bestemming met een regionale functie."

Boelens de Gruyter koopt de kantoorgebouwen van M7 Real Estate. 

Tijdens de ontwikkeling van de woningbouwplannen voor Schieveste werd eerder gesproken over de mogelijke sloop van Schieburg en Schiehove.


Gerelateerd