Scheeres spreekt voor nieuwe Schiedamologen

11-03-2020 Nieuws Kor Kegel

Oud-burgemeester Scheeres was jarenlang ook voorzitter van Stichting De Schiedamse Molens

SCHIEDAM – Oud-burgemeester Reinier Scheeres houdt morgenavond een verhandeling over een onderwerp waar hij bij uitstek deskundig in is: de Schiedamse molens. Scheeres komt donderdagavond spreken voor de 41 cursisten die vorige week de cursus Ken Uw Stad hebben afgerond. 
De komst van Scheeres is een extraatje voor de cursisten, maar voor zijn lezing zijn ook niet-cursisten van harte welkom in De Wilgenburg (aanvang half acht). In deze zaal aan het Land van Ris 6 achter de Liduina Basiliek vinden altijd de cursusavonden plaats.  

Het was de veertiende keer dat Ken Uw Stad werd gegeven. Sinds de start in 2007 hebben 317 mensen de cursus gevolgd. Zij ontvingen een certificaat en sinds twee jaar krijgen zij ook de kwalificatie Schiedamoloog geworden te zijn. De cursus Ken Uw Stad wordt – soms onder andere namen – in meer steden gegeven, waaronder Vlaardingen, Leiden, Gouda en Den Bosch. “In Gouda worden de cursisten aan het eind bevorderd tot Goudoloog en in Den Bosch tot Boschloog”, zegt organisator Dick Gelderblom. “Dan maken wij er toch Schiedamoloog van?”  

Donderdag werd de cursus afgesloten met een voordracht van de huidige burgemeester, Cor Lamers, over de vier ambtsketens waar Schiedam over beschikt: de burgemeesterskettingen van de opgeheven gemeenten Oud en Nieuw Mathenesse en Kethel en Spaland en de oude en nieuwe ketens van Schiedam.