SBM Offshore mag Properity bouwen

02-10-2020 Nieuws Redactie

De Prosperity gaat lijken op de Lize Destiny, hier onderweg; foto: SBM Offshore


SCHIEDAM - SBM Offshore heeft de contracten getekend voor het derde productie- en opslagschip (FPSO) van Exxon Mobil in Guyana.

De Prosperity, zoals het schip gaat heten, zal door het Schiedamse bedrijf worden gebouwd, geplaatst en ook in operatie genomen in het Payara-project voor de kust van Guyana. Dit voor een periode van maximaal twee jaar. Het schip is goed voor de productie van 220.000 vaten olie per dag. Het vaartuig krijgt een opslagcapaciteit van twee miljoen vaten ruwe olie. Verder kan de Prosperity vierhonderd miljoen kubieke voet aardgas per dag aan. Het wordt voor een groot deel een replica van de Liza Unity.

Na de lease- en exploitatieperiode van twee jaar, wordt de Prosperity overgedragen aan de dochteronderneming EEPGL van ExxonMobil in Guyana. SBM Offshore wil bedrijven uit het land inzetten om werkzaamheden te verrichten, zoals fabricage en coating van een deel van het constructiestaal. Ook wil het Guyanese ingenieurs werven en in dienst nemen voor het projectteam.Gerelateerd