Rustige eerste nacht onder avondklok

24-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie laat weten een 'rustige' avond en nacht te hebben meegemaakt op de eerste dag dat er een avondklok gold.

Er is gehandhaafd, er werden extra politiemensen ingezet, maar het bleef rustig. "Meer kan ik er ook niet van maken", aldus een politiewoordvoerster. Specifiek over Schiedam onder de avondklok kon zij niets melden.

Het meest opvallende was de toeloop op de Binnenrotte, waar mensen hun ongenoegen uitten over de instelling van de avondklok. Daar werden tientalen bekeuringen uitgedeeld en enkele arrestaties verricht.

Het gajes zag zijn kans schoon om van de avondklok gebruik te maken voor een beroving. Dat gebeurde op de Denenburg in Rotterdam-Zuid. De politie hield daarna 'meerdere personen' aan en daarbij werden drie waarschuwingsschoten gelost. "Niemand raakte gewond."

Later vandaag volgt er bericht met enkele landelijke cijfers, waar het gaat om bekeuringen of andere interventies van de politie. Die cijfers worden niet regionaal opgesplitst, aldus de woordvoerster.Gerelateerd