Routekaart verduurzaming voor gemeente

04-01-2022 Nieuws Redactie

Op basis van het Klimaatakkoord en de gemeentelijke ambities hebben de partijen een plan geschreven voor de verduurzaming tot aan 2030; foto: stock


SCHIEDAM - De afgelopen maanden is de gemeente Schiedam in samenwerking met vastgoedbedrijf Republiq aan de slag gegaan met een routekaart verduurzaming voor het maatschappelijk vastgoed in de gemeente.

Op basis van het Klimaatakkoord en de gemeentelijke ambities hebben de partijen een plan geschreven voor de verduurzaming tot aan 2030, met alvast een doorkijk naar 2050. Steven Blijleven van de gemeente: "Samen met Republiq hebben we op een overzichtelijke manier onze doelstellingen en ambities omgezet in een strategisch en tegelijk praktisch verduurzamingsplan. Hierbij zijn ook de financiële consequenties inzichtelijk gemaakt. De stapsgewijze aanpak voor de verduurzaming werkt prettig. Het zorgt ervoor dat alle aspecten van de verduurzaming worden meegenomen. Binnenkort gaan we dan ook aan de slag met het vervolg: een uitvoeringsprogramma op objectniveau."