Rotterdamse waterstofoplossing besproken op Schiedams symposium

15-01-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Een bijzonder symposium binnenkort in Schiedam. 'Waterworld: The Energy Transition at Sea’ heet het, en wordt gehouden bij Gusto MSC op Vijfsluizen.

Het symposium wordt georganiseerd door studenten van de opleiding Maritieme Techniek.

De komende decennia staan in het teken van de energietransitie, zo stellen zij. "Een nieuwe generatie jonge ingenieurs wordt opgeleid om met de ambitieuze uitdagingen van de energietransitie aan de slag te gaan." Een voorbeeld daarvan is de - op de Hogeschool Rotterdam - de Rotterdamse waterstofoplossing’. Die bestaat uit zowel het duurzaam opwekken van waterstof uit zeewater door middel van energie uit wind en golven op oude productieplatformen in de Noordzee, als het herinrichten van de Rotterdamse haven en industrie voor het gebruik van de nieuwe stromen energie (zowel groene waterstof als duurzaam opgewekte stroom).

Die Rotterdamse waterstofoplossing wordt op 31 januari tijdens Waterworld; The Energy Transition besproken door de studenten en door René Peters van TNO, Wesley de Groot van Temporary Works Design en Marit van Lieshout van de hogeschool.

Het symposium staat open voor ieder; kaarten kosten vijf euro en zijn te bestellen via I: https://shop.unfc.nl/.Gerelateerd