Rotterdam achterhaalt Schiedam ruimschoots in prijs parkeerverlof

19-12-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De kostenstijging van de parkeervergunning in Schiedam is beperkt: twee euro. Dat kan afgunstige blikken geven bij de buren in Oud-Mathenesse en verder, waar de parkeervergunning ruim zestig procent duurder wordt.

Niet dat mensen in Sector 57 van het Rotterdamse parkeersysteem er iets aan hebben om hun auto aan 'de andere kant' van de Hogenbanweg neer te zetten, want een vergunning om in bepaald parkeergebieden de auto te mogen neerzetten wordt afgegeven door de gemeente die de woonplaats is van de autobezitter.

Opmerkelijk is het wel. Waar Schiedam de prijs van de vergunning zo ongeveer voor inflatie aanpast, stelt Rotterdam dat een forse prijsverhoging nodig is om de toegenomen druk op de buitenruimte te lijf te gaan en groen en speelplekken te kunnen financieren. Een parkeervergunning gaat per 1 januari in Rotterdam van zeventig euro (goedkoper dan in Schiedam) naar 115 euro per jaar. Voor bedrijfsvergunningen gelden andere prijzen.

Overigens zijn de tarieven in Rotterdam nog 'heilig' vergeleken met die in Utrecht en Amsterdam: in de Domstad kost een vergunning volgend jaar 342 euro, in Amsterdam strijgt de prijs niet, maar blijft die op een niveau om nog eens goed achter de oren te krabben voor een auto wordt aangeschaft: 535 euro.


Gerelateerd