Categorieën

Service

Roep om andere fietsroute bij Vijfsluizen

Roep om andere fietsroute bij Vijfsluizen
Nieuws

Roep om andere fietsroute bij Vijfsluizen

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 20-11-2020
  • Nieuws
Roep om andere fietsroute bij Vijfsluizen

In het nieuwe ontwerp is schuin oversteken niet langer een optie.


VLAARDINGEN - Het Vlaardingse CDA trekt aan de bel over de verkeerssituatie bij Vijfsluizen, met name daar waar de Mr. L.A. Kesperweg aansluit op de Schiedamsedijk. Zo'n negentig procent van de fietsers steekt daar diagonaal over, aldus de fractie. Dat is niet de voorgeschreven route, maar de kortste. .

"Onze fractie is al meerdere keren benaderd door inwoners van Vlaardingen die zich ernstig zorgen maken over de verkeerssituatie bij Vijfsluizen ter hoogte van de Burger King'', schrijft CDA-raadslid Marieke Tommis. "Door het massaal schuin oversteken ontstaan dagelijks onveilige situaties.'' Tommis weet dat inwoners de situatie bij de gemeente hebben aangekaart. "Zij kregen van de gemeente te horen dat er geen aanpassingen mogelijk zijn die een einde maken aan het schuin oversteken.''

Het CDA bestrijdt die mening. De partij heeft een eigen verkeerskundige een ontwerp laten maken van een mogelijke oplossing (zie afbeelding). Tommis vraagt burgemeester en wethouders de oplossing op haalbaarheid te onderzoeken.