RET-handhavers met arrestanten naar politiebureau

30-09-2020 Nieuws Redactie

Foto: politie


SCHIEDAM  - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van def RET mogen vanaf 1 oktober de door hen gemaakte arrestanten zelfstandig vervoeren naar Rotterdamse politiebureaus. Dat maakte de politie bekend.

"Deze mogelijkheid biedt voor zowel de boa's als de politie voordelen", stellen de initiatiefnemers achter het project, de RET en de politie-eenheid Rotterdam. 

Voorheen schakelden de boa’s van de RET de politie in wanneer zij arrestanten hadden gemaakt die naar het politiebureau gebracht moesten worden. Als boa's dit zelf mogen doen, scheelt dat gegarandeerd in het aantal assistentiemeldingen die de boa's doen aan de politie. En dat scheelt weer wachttijd op de politie en de kans op frustratie en escalatie van de arrestant, aldus de aankondiging. "Daarnaast zorgt het voor een meer professionele boa-organisatie."

De projectleider vanuit de politie vindt het starten met de boa’s van de RET een voor de hand liggende keuze: “Zij hebben hun zaakjes prima op orde en de samenwerking verloopt altijd zeer professioneel”.

De opsporingsambtenaren van het vervoersbedrijf zijn de afgelopen tijd getraind en er is door de RET een speciale bus aangeschaft voor het vervoer. De uitrol van het project vindt in verschillende fases plaats; het aantal deelnemende politiebureaus wordt daarbij steeds uitgebreid.