Restant Anker- en Kettingfabriek in Zeeuwse handen

02-10-2021 Nieuws Redactie

Foto: Anker- & Kettingfabriek


SCHIEDAM - Liftal Hijstechniek neemt Damen Hoisting over. In dit onderdeel van het Damen-concern is de voormalige Anker- en kettingfabriek Schiedam ondergebracht.

Damen Hoisting is vijf jaar geleden opgericht als apart bedrijfsonderdeel van Damen Anchor & Chain Factory. Vanuit de vestiging op het terrein van de Damen Shiprepair Rotterdam op Vijfsluizen worden klanten bediend uit de maritieme, offshore, industriële en civieltechnische industrie 'op het gebied van heffen en hijsen', aldus het bedrijf.

Als redenen voor de verkoop noemt Damen onder meer 'de verzadiging van de markt en een strategische keuze' om meer de nadruk te leggen op de kernactiviteiten. Voor Liftal, een bedrijf gespecialiseerd in hef- en hijstechniek, betekent de aanwinst 'een strategische uitbreiding in de regio Rotterdam'.

De Anker- en Kettingfabriek Schiedam werd in 1981 overgenomen door overslag- en scheepsreparatiebedrijf Vlaardingen Oost en na een overname daarvan door Wilton-Fijenoord werd het bedrijf in 1992 onderdeel van het Damen-concern.

Liftal Hijstechniek is sinds 1998 actief in Zuidwest-Nederland en op verschillende Europese markten op het gebied van het keuren en certificeren van hijs- en hefmiddelen ten behoeve van maritieme toepassingen, olie-, gas-, wind- en energiesectoren, industriële markten en de bouwsector. Vanuit de Belgische vestiging bestrijkt het bedrijf de aansluitende regio’s in België als Antwerpen, Kanaalzone Terneuzen-Gent en andere havengebieden.

Algemeen manager van Damen Hoisting, Perry Rikkers, zegt enthousiast te zijn over de stap. “Allereerst en meest belangrijk omdat hiermee de werkgelegenheid van de zeven Damen-medewerkers van Hoisting gegarandeerd wordt. Wij hebben het volste vertrouwen dat met deze overname onze klanten op een goede manier geholpen worden en top service blijven ontvangen. Voor alle betrokkenen is dit een positieve stap voorwaarts.” 

Hans Hirdes, Manager van Liftal, vult aan; “De overname van de activiteiten van Damen Hoisting is geografisch gezien een mooie aanvulling op het huidige werkgebied van Liftal Hijstechniek. Daarnaast biedt de regio Rotterdam, gezien de aanwezigheid en concentratie van scheepvaart-, offshore-, wind- en grote industrie, voldoende potentie om onze activiteiten verder uit te bouwen. Mede gezien de toegezegde steun vanuit de Damen Groep hebben wij  er alle vertrouwen in om de activiteiten van Damen Hoisting binnen Liftal Hijstechniek te continueren en verder  uit te breiden.” 

Zie ook dit artikel.
Gerelateerd