Regiezitting in zaak Markiet

15-08-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Vandaag dient voor de Rotterdamse rechtbank de regiezitting voor de strafzaak tegen Kevin M. Hij wordt verdacht van het ombrengen van Stuart Markiet, zijn neef.

Schiedammer Markiet (41) werd op 22 april 2015 gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg, nabij Rozenburg. Sectie wees uit dat hij met geweld om het leven is gebracht.  Kevin M. en zijn tweelingbroer Melvin (nu 27) worden verdacht van het doden van hun neef. Kevin werd op 6 mei van dit jaar op Schiphol aangehouden.

Zie dit artikel.

In de zitting van vandaag wordt nog niet inhoudellijk op het gebeurde ingegaan. Een regiezitting dient om de strafzaak te plannen. De rechtbank laat zich informeren over de stand van zaken van het onderzoek en neemt een beslissing over eventuele verzoeken van de verdediging. Die kan onderzoekshandelingen opgeven die zij in het kader van de strafzaak nog van belang acht (eventueel uit te voeren door de rechter-commissaris), bijvoorbeeld onderzoek naar in beslag genomen artikelen of verhoor van deskundigen.

PS: Dit artikel is na publicatie gewijzigd: in eerste instantie was Markiet aangezien als oom van de verdachte.Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date