Redder van Spuihaven onderscheiden

03-10-2017 Nieuws Redactie

De mensen die handelend optraden toen een jongetje in het water verdween, in het zonnetje gezet; foto: gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Frans Domenie is onderscheiden voor zijn levensreddende inzet in april dit jaar. Uit handen van burgemeester Cor Lamers kreeg hij zaterdag de Bronzen Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon, een bijzondere Koninklijke Onderscheiding.

Domenie aarzelde niet toen een jongetje in het water van de Spuihaven in de Gorzen terecht was gekomen. De tachtiger sprong de jongen na en wist hem met hulp van anderen op het droge te krijgen. Twee mannen en een vrouw belden de hulpdiensten en pasten reanimatie toe. Zie ook dit artikel. Dankzij hun gezamenlijke inzet gaat het inmiddels weer goed met het jongetje. Ook zij waren uitgenodigd bij de uitreiking van de erepenning bij  watersportvereniging De Volharding.

De Bronzen Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt uitgereikt aan diegenen die een menslievende daad hebben verricht welke de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering. Vooral dit laatste aspect was gezien de leeftijd van de heer Domenie van betekenis.


Gerelateerd