Rechter verbiedt motorclub No Surrender

07-06-2019 Nieuws Redactie

 
ASSEN - De rechtbank in Assen heeft vandaag motorclub No Surrender verboden. De club vormt volgens de rechter een gevaar voor de openbare orde.

Eerder verbood de rechter de motorclubs Hells Angels en Satudarah; deze clubs kondigden gisteren aan tegen dit verbod in beroep te gaan. Naar verwachting zal ook No Surrender dit doen.

De Asser rechter kon zich niet vinden in het verweer van No Surrender dat de organisatie bestaat uit zelfstandige clubs, zodat het gedrag van de een, de ander niet valt aan te rekenen. Volgens de rechter is dat wel het geval. "No Surrender is een organisatie die als eenheid naar buiten treedt."

Volgens de rechter is No Surrender een gevaar voor de openbare orde omdat een groot aantal leden betrokken bij ernstige strafbare feiten. Hij stelt vast dat het geweld 'een dermate ernstig en structureel karakter heeft dat de samenleving erdoor in gevaar komt'. Incidenten met No Surrenderleden deden zich onder meer voor in Schiedam en Vlaardingen. In de laatste plaats werden bij een inval in een loods wapens en drugs gevonden.


Gerelateerd