Raddraaiers kunnen geweerd op trams 21 en 24

30-09-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM /ROTTERDAM - Het reisverbod voor raddraaiers in het openbaar vervoer gaat ook gelden in de trams van en naar Schiedam. Tot dusver kon de RET deze mensen slechts toegang weigeren op de trams op de lijnnen 2, 23, en 25.

Deze mogelijkheid heeft de RET sinds 2008. In eerste instantie slechts op lijn 2, later ook in trams 23 en 24. Het openbaar vervoersbedrijf noemt dit de 'ultieme maatregel om raddraaiers uit het ov te weren'. Vanaf 1 oktober is er die mogelijkheid in trams op alle RET-lijnen.

Onacceptabel gedrag, zoals spugen, bedreigen en mishandelen van RET-medewerkers, kan de dader hiervan komen te staan op een reisverbod op de trams van maximaal acht weken.

RET-directeur Pedro Peters is tevreden over deze stap. "Uitbreiding van een effectieve maatregel in ons totaal aan veiligheidsmaatregelen is goed nieuws!" Om goed te kunnen toezien om het naleven van uitgeschreven ov-reisverboden, beschikken de RET-conducteurs en -controleurs over een app op hun handcomputer. "Daarmee kunnen ze alle informatie krijgen over de ov-verboddragers op hun tramlijn."Gerelateerd