Raad kiest voor Stadsomroep Schiedam

27-09-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - "Er hadden twee winnaars kunnen zijn, nu hebben we te maken met twee verliezers". In die sfeer besloot de gemeenteraad zojuist om Stadsomroep Schiedam voor te dragen voor de Schiedamse zendmachtiging. Catelijne de Groot van AOV gaf in haar stemverklaring blijk van de teleurstelling die in de hele raad heerste.

Ook andere partijen meldden dat de keus voor de Stadsomroep die zij in overgrote meerderheid maakten (met 23 stemmen voor de stadsomroep en zeven tegen) niet van ganser harte was. Moeilijk, 49/51, worsteling, geen premie op het weigeren om samen te werken, dat waren de kreten die vielen. De doorslag, zo viel uit de woorden van verschillende raadsleden op te maken, was de omslag die Stadsomroep Schiedam maakte door toch voor het pad van samenwerking te kiezen - waar Pop Up Tv juist vasthield aan de overwinningsroes waarin zij raakten na het voorstel van burgemeester en wethouders dat in hun voordeel uitviel. Dat kwam niet goed over bij de raadsleden. "Samenwerken en dan kiezen voor twee bestuurders tegen de ander één, dat kan er bij mij niet in", stelde Arie van Wingerden van de fractie Janssen, die overigens verdeeld stemde.

Of, zoals Ad Hekman het namens het CDA verwoordde: "Dit is een proces dat we nog niet eerder hebben meegemaakt: dat de raad een keus moet maken tussen twee partijen waar we bij beide vraagtekens hebben. Dat raad was duidelijk: we willen een gezonde samenwerking. Die beoogde samenwerking komt niet tot stand." Hekman concludeert dat bij de stadsomroep de intentie om tot samenwerking te komen uiteindelijk wel aanwezig was. "Pop Up Tv wilde liever alles wat nuttig was van de stadsomroep overnemen."  Dat gaf de doorslag.


Gerelateerd