Proton samen met Trammo in productie en verkoop groene ammonia

21-01-2021 Nieuws Redactie

Opslagtank voor ammoniak die Proton voor kunstmestproducent Agropolychim ontwikkelde; foto: Proton Ventures


SCHIEDAM – Proton Ventures gaat een samenwerking aan met Trammo om gezamenlijk groene ammonia aan de man te brengen.

Het Schiedamse Proton wordt verantwoordelijk voor de bouw van ammoniafabrieken, samen met opslagfaciliteiten en overslagterminals. Deze zullen werken op wind- en zonne-energie. Trammo verkoopt de groene ammonia en vervoert het naar afnemers. Beide bedrijven tekenden hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

Trammo DMCC, dat tekent voor de overeenkomst,  is een dochterbedrijf van Trammo, een van de grootste onafhankelijke distributeurs van ammonia. Ingenieursbureau Proton Ventures richt zich op de ontwikkeling van allerlei toepassingen van ammonia en de daarvoor benodigde technologie. Hij bedrijf is gevestigd op Vijfsluizen.

Volgens Christophe Save, hoofd van de ammonia-activiteiten van Trammo, zal de samenwerking met Proton bijdragen aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Algemeen-directeur Hans Vrijenhoef van Proton stelt erop te rekenen dat het grote klantenbestand, samen met de reputatie en ervaring van Trammo, zal helpen om de groene ammonia ingang te doen vinden in de markt.Gerelateerd