Proef met camerahandhaving winkelgebied begint vandaag

13-03-2023 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Vandaag begint de proef 'camerahandhaving kentekens' op de Hoogstraat/de Broersveld. Die moet een bijdrage leveren aan een 'leefbare, gezonde en veilige binnenstad', door voertuigen buiten de venstertijden uit het winkelgebied te weren.

Vier camera's registreren met ingang van vandaag de toegang tot Hoogstraat en Broersveld. Kentekens van voertuigen die door de straat rijden op momenten dat dit niet mag, worden op beeld vastgelegd. Overtreders worden in eerste instantie gewaarschuwd. "In de eerste maand ontvangen overtreders nog geen boete", zo laat de gemeente weten. Wel krijgen zij een waarschuwingsbrief namens de stad thuisgestuurd. "Na deze maand ontvangen overtreders vanaf de tweede overtreding een boete van € 150,- van het Centraal Justitieel Incassobureau (exclusief € 9,- administratiekosten)."

De proef duurt een jaar. "Daarna bepalen we de definitieve inrichting", aldus de gemeente.

Nog even voor de helderheid: toeleverend verkeer mag tussen zeven en elf uur in de ochtend, en tussen half zes en zeven in de avond wel terecht op de Hoogstraat/Broersveld. Buiten die tijden zijn vrachtwagens, bestelauto’s, personenauto’s, motorfietsen en brom- en snorfietsen er niet welkom. "Fietsers zijn te gast en moeten rekening houden met de voetgangers."Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date