Problemen met luisterboeken in Online Bibliotheek

18-05-2023 Nieuws Advertorial

Er zijn allerlei problemen, merkt de bieb; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM - Sinds enkele weken hebben gebruikers problemen met het downloaden en afspelen van luisterboeken in de Online Bibliotheek-app van Bibliotheek Schiedam. Deze problemen treffen zowel gebruikers van iOS als Android. De problemen komen niet altijd en bij iedereen voor, volgens Bibliotheek Schiedam, maar wel vaak. Momenteel wordt hard gewerkt aan het oplossen van de bugs.

Er zijn meldingen ontvangen van de volgende problemen: het luisterboek loopt vast of gaat niet naar volgende tracks; het luisterboek slaat hoofdstukken over bij het afspelen; tracks van het luisterboek blijven staan op 0:00-0:00; het luisterboek kan niet gedownload worden; het luisterboek speelt niet af (ook als boek wordt gedownload); de afspeellijst van luisterboeken staat (twee-, drie- of zelfs vier)dubbel in de lijst; het downloadbestand wordt lukraak van het toestel verwijderd (ook zonder uitlog); de lees- of luisterpositie staat op een totaal andere plek, als de app is afgesloten en opnieuw gestart. In sommige gevallen toont de app ook een lege boekenplank in de app terwijl de gebruiker titels heeft geleend. En soms loopt de app vast of wordt de gebruiker uitgelogd.

Kom je één van bovenstaande problemen tegen, dan heeft dat dus een technische oorzaak, onderstreept Bibliotheek Schiedam. "We vinden het heel vervelend. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen."