Categorieën

Service

Proberen mag, op het open podium in 't Spul

Proberen mag, op het open podium in 't Spul
Uit

Proberen mag, op het open podium in 't Spul

  • Redactie
  • 26-10-2015
  • Uit
Proberen mag, op het open podium in 't Spul

Van Klaarwater en Mooren maken plannen

SCHIEDAM - Een plek waar mensen 'die denken dat ze grappig zijn', die een gek gedicht of een leerzaam lied ten gehore willen brengen, kunnen proberen. Dat is het idee achter het open podium dat voortaan iedere twee weken, op vrijdagavond in theatercafé 't Spul zal worden gehouden.

Het open podium is een initiatief van de Schiedamse cabaretier Leon Mooren en uitbater Rob van Klaarwater. "Voor kunst met een kleine en een grote K", aldus de initiatiefnemers. De eerste uitvoering is aanstaande vrijdag 30 oktober, vanaf een uurtje of acht.

Volgens Mooren combineert theatercafé 't Spul 'de voordelen van het theater en de voordelen van het café'. "Met minder hoge drempels dan het theater, maar wel het publiek en de sfeer ervan." In 't Spul zijn faciliteiten als een goede vleugel, gitaar en accordeon, microfoons en verlichting aanwezig. Zo kan het volgens Mooren uitgroeien tot een plek waar artiesten nieuwe nummers of teksten kunnen proberen, waar ze met respect maar kritisch zullen worden behandeld en repliek op hun werk kunnen oogsten.

Het open podium is toegankelijk voor cabaret in zijn breedste vorm, aldus de initiatiefnemers: voor zangers, dichters en rappers. Mooren zelf zal zeker ook zijn liedjes en sketches ('ik breng ouderwets cabaret') presenteren. De eerste aanmeldingen voor deelname zijn al binnen; Mooren rekent op meer respons. "Iets tussen de zes en twaalf acts moeten we zeker halen." Ook op langere termijn. "We zijn daarin flexibel en kunnen bijvoorbeeld per avond kiezen of we één set of twee sets doen."