Presentatie kravmaga bij brandweer voor H.E.A.R.T.

08-06-2019 Nieuws Redactie

Enthousiastelingen over kravmaga; Martijn Veldhoven rechts


SCHIEDAM – Volgende week is het er open dag, maar vandaag al staat de brandweerkazerne in Schiedam open voor het publiek. Verschillende organisaties bezig met kravmaga tonen er wat de sport inhoudt en hoe deze het werk van de brandweer en andere hulpdiensten kan ondersteunen. De seminars over deze sport of kunst worden gegeven ook om geld in te zamelen voor de stichting H.E.A.R.T.

Kinderkravmagainstructeur Martijn Veldhoven kijkt uit naar de dag. “Jong en oud, mensen die nog nooit kravmaga hebben gedaan, maar ook mensen die al jaren trainen zijn welkom.” Het moet een dag worden waarop de vele mooie kanten van kravmaga voor een breed voetlicht worden gebracht.

Kravmaga is ontstaan in Israël en onderscheidt zich omdat de training vaak plaatsvindt met zeer uiteenlopende realistische situaties; er wordt dan ook op verschillende locaties getraind. Veldhoven doet doet bij Ramon Tromp in de De Meesterstraat in Nieuwland.

“Omdat wij als instructeurs vinden dat zelfverdediging heel breed is, hebben we vorig jaar contact opgenomen met de 'Club van 112'.” Dat is de jongerenclub van de brandweer. “Het idee was kinderen bewust te maken van het gevaar van brand.”

Het werd volgens Veldhoven een heel geslaagde dag, die vroeg om herhaling. Zo gezegd zo gedaan. Ondertussen leerde Veldhoven de stichting H.E.A.R.T. kennen. “Een stichting die zich inzet voor de nabestaanden van militairen en andere hulpverleners die zijn omgekomen of zwaar gewond zijn geraakt bij het uitvoeren van hun beroep.” Die stichting sluit volgens hem goed aan bij 'waar we met kravmaga voor staan'. Er werd besloten van de bijdrage van kravamaga aan de open dag een sponsoractie te maken.

Van tien tot drie is er een programma onder de noemer kravmaga, in en om de brandweerkazerne. Voor kinderen en volwassenen. Er is een 'beleveniscontainer', er is abseilen vanaf het kazernedak, er zijn oude legertrucks om te bekijken, freerunning, de politie is aanwezig en vanuit een foodtruck worden de bezoekers van lekkere hapjes voorzien. Vrijwilligers verzorgen deze activiteiten en hopen er zo veel mogelijk geld voor H.E.A.R.T. mee bij elkaar te brengen. Tip: neem extra droge kleren mee...

Bekijk de foto'sGerelateerd