Categorieën

Service

Première Geluid uit Zuid trekt bekijks

Première Geluid uit Zuid trekt bekijks
Uit

Première Geluid uit Zuid trekt bekijks

  • Redactie
  • 17-01-2016
  • Uit
Première Geluid uit Zuid trekt bekijks

SCHIEDAM - In een afgeladen Hof van Zuid – laatkomers moesten staan - bracht het nieuwe koor ‘Geluid uit Zuid’ in een drie kwartier durend concert een mix van Nederlandstalige liedjes en die van over de landsgrenzen ten gehore. Tussen de bedrijven door waren er ook gedichten en persoonlijke herinneringen uit De Gorzen, soms in dichtvorm. 'Een voorstelling over het kleine lief en leed.' Over tante Alie, de meiden uit de Geervlietsestraat, drie Gorzenezen op een brommer, een hond die de trein naar Leeuwarden pakte, oud worden in deze tijd en hoe zingen de zorgen opzij zet.

De liederen werden door de koorleden met groot enthousiasme gezongen. Na afloop trakteerden de bezoekers het koor op een staande ovatie.

Geluid uit Zuid is de officiële naam van het koor in de Gorzen dat nu uit 35 leden bestaat. De koorleden oefenen iedere woensdagavond,  onder leiding van dirigent Bernard Hoving. Aanstaande woensdag is de voorstelling 'Ik denk me blij' te horen in de bibliotheek in de Korenbeurs. Aanvang acht uur 's avonds.

Geluid uit Zuid is het eerste Schiedamse ‘Koren onder de Molens’-koor, een initiatief van de Cultuurscouts Schiedam in opdracht van gemeente Schiedam en in samenwerking met Hof in Zuid. Een vergelijkbaar koor in Groenoord is gestart, in de wijken Oost en Nieuwland zullen nieuwe koren spoedig volgen.