PPSC-meisjes op het Kasteel

• 18-02-2016

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Dertien jongedames van PPSC-ME1 hadden maandag de avond van hun voetbal-leven.

De voetballertjes kregen een uitnodiging om spelers te begeleiden bij de wedstrijd Sparta – Jong-PSV. De meeste meisjes zitten nog maar enkele maanden op voetbal, en nu moesten ze acteren in een heus voetbalstadion: het roemruchte Kasteel in Rotterdam-Spangen. Het vertrouwde blauw-wit van PPSC werd voor deze ene avond geruild voor de rood-witte strepen van Sparta.

Na een uitgebreide instructie was het wachten op het grote moment en om vijf minuten voor acht was het zover. Op de klanken van de bekende Sparta-mars 'SP – AR - TA' liepen de meiden hand in hand met de volwassen spelers het veld op, toegejuicht door duizenden toeschouwers. Een onvergetelijke ervaring.

En de wedstrijd? Die eindigde door een doelpunt in de 71e minuut in een 1-0 overwinning voor koploper Sparta.