Postbussen weg wegens verhuizing KantoorExpert

06-11-2018 Nieuws Kor Kegel

De Schiedamse postbussen gaan naar Staples

SCHIEDAM – Dat de postbussen uit Schiedam verdwijnen, blijkt een simpele oorzaak te hebben. KantoorExpert verhuist van de ’s-Gravelandseweg 248 naar het Rotterdamse bedrijventerrein Noord-West. De postbussen waren bij KantoorExpert (aanvankelijk Offcieland) ondergebracht sinds het postkantoor aan de Lange Nieuwstraat werd opgeheven, maar KantoorExpert kan de postbussen niet meenemen naar Rotterdam om twee redenen.  

KantoorExpert gaat kleiner ‘wonen’. Het pand aan de ’s-Gravelandseweg is veel te groot, zegt manager Harold Schurink. Daarom heeft KantoorExpert het oog laten vallen op een beduidend kleiner pand aan de Varesestraat in Noord-West. De andere reden is dat KantoorExpert in het nieuwe complex geen winkelfunctie meer heeft en dus niet iedereen zomaar kan toelaten, zoals de postbushouders. Op de nieuwe locatie kunnen klanten wel bestellingen afhalen, zegt Schurink.  

PostNL laat weten dat er in plaats van KantoorExpert geen ander bedrijf in Schiedan kon worden gevonden waar de vijfhonderd Schiedamse postbussen geplaatst kunnen worden. Woordvoerster Ellen Postma legt uit dat er voor een nieuwe postbuslocatie altijd wordt gelet op drie criteria. “Zo dichtbij mogelijk. Goede parkeergelegenheid. En bij een bedrijf dat ruime ervaring heeft met logistiek. We vonden in Schiedam geen locatie die aan de criteria voldoet, maar we zijn blij dat Staples niet te ver is van de huidige locatie”, zegt Ellen Postma.  

Staples Offcie Centre aan de Sydneystraat 10 in Rotterdam zal de Schiedamse postbussen huisvesten per zaterdag 1 december. Staples is eveneens gevestigd in Noord-West, maar in een ander deel dan waar KantoorExpert zich vestigt. 
PostNL informeerde onlangs alle postbushouders in Schiedam dat de postbussen eind deze maand naar Staples verhuizen. De Gamma-vestiging aan de ’s-Gravelandseweg 363 neemt het PostNL businesspoint over. Daar kan men postpakketten afhalen die de pakketdienst niet kon aanleveren op het werk- of huisadres.  

Aan de ’s-Gravelandseweg houdt KantoorExpert momenteel een grootscheepse verhuizingsuitverkoop met kortingen tot 75 procent op de niet-reguliere voorraad meubilair en kantoorartikelen.