Postbussen gaan naar Noord-West

02-11-2018 Nieuws Kor Kegel

Schiedam raakt de postbus kwijt

SCHIEDAM – Houders van een postbus in Schiedam zijn vanaf volgende maand tien minuten meer reistijd kwijt. PostNL heeft ze laten weten dat de postbussen weggaan bij KantoorExpert (voorheen Officeland) aan de ’s-Gravelandseweg 248.  

De postbussen verhuizen op vrijdag 30 november naar Staples Office Centre aan de Sydneystraat 10 in het Rotterdamse bedrijventerrein Noord-West, ten noorden van de Spaanse Polder. Postbushouders kunnen nog tot half tien die dag hun post ophalen aan de ’s-Gravelandseweg, maar vanaf zaterdag 1 december zullen ze naar Rotterdam moeten. 
Een voordeel is voor sommigen wel dat de postbussen ook op zaterdag te legen zijn, van negen tot vijf. In Schiedam kon dat alleen een haf uurtje vroeg in de zaterdagochtend.  

Stephan van den Eijden, directeur Commercie Mail NL van PostNL, geeft in een algemene mededeling aan de Schiedamse postbushouders geen verklaring waarom de postbussen uit Schiedam verdwijnen. Wel komt hij met de geruststelling dat de huurders van een postbus hun postbusadres en postcode behouden; dat voorkomt tenminste administratieve rompslomp.  

Toen het postkantoor aan de Lange Nieuwstraat jaren geleden werd opgeheven, was het voor de betrokkenen in Schiedam een uitkomst dat Officeland-directeur Peter Dijkstra met PostNL overeenkwam zijn bedrijf open te stellen voor het postbusverkeer.